Blast premier spring

Blast Premier Spring: Vitality – FaZe

Huippuottelussa maailman paras CS:GO pelaaja kannattelee ranskalaisia

Kertoimien valossa ottelu on laskettu hyvinkin lähelle 50/50 tilannetta, mutta omasta mielestäni Vitalityn hyviin otteisiin reagoidaan vähän liikaakin. Vaikka joukkueen rosteriin kuuluukin tällä hetkellä maailman parhaan pelaajan tittelin kantava Mathieu ”ZywOo” Herbaut, niin tälle ei voida laskea liikaa painoarvoa.

Vitality voi juuri nyt voittaa minkä tahansa joukkueen jos vain ZyWoo pelaa loistavan ottelun, mutta se ei kuitenkaan riitä tasaisen vahvoja vastustajia vastaan jos muu joukkue hieman laahaa perässä. Kevin ”misutaaa” Rabierin pitäisi ottaa paljon suurempaa roolia kuin mitä lähiaikoina ollaan nähty, eikä edes Richard ”shox” Papillon ole myöskään säväyttänyt. Paljon on siis yksilöpelaamisen harteilla tällä hetkellä. Vitalityn yksi pieni miinus nousee esille FaZe kaltaista joukkuetta vastaan ja se on selkeän ykköskartan puuttuminen. Vaikka edellisessä ottelussa kaatuikin HLTV.org maailmanlistan #1 G2, niin tällekään ei voida liika laskea, sillä ottelu ei ollut G2:lta parasta esiintymistä. Ei mitään kuitenkaan pois Vitalitylta.

FaZe on noussut takaisin jaloilleen karmaisevan finaalitappion jälkeen, jossa BIG nousi 2-0 tappioasemasta vielä uskomattomaan 2-3 voittoon. FaZe haki hieman askelmerkkejä suomalaista ENCE vastaan, mutta näytti decider kartassa mistä joukkue on oikeasti tehty. FaZen etuna päivän kamppailuun on laaja karttavalikoima ja oikeastaan yhdessäkäänä mahdollisessa karttapickissä FaZe ei ole altavastaaja. Päivän todennäköisin skenaario karttojen välillä on melko yksinkertainen ennakoida, sillä instabannit ovat Train ja Vertigo, joten firstpickit ovat Mirage sekä Nuke/Inferno. Nämä molemmat sopivat hyvinkin FaZelle ja varsinkin jos decider kartaksi jää Dust2, jossa FaZella on kuuden kartan voittoputki.

Håvard ”rain” Nygaard otti roolia ENCE:ä vastaan ja palasi takaisin omalle tasolleen. Vielä odotellaan pientä parannusta Nikola ”NiKo” Kovacin AWP-pelaamiseen, jotta koko joukkue on valmiina poimimaan suurempiakin päänahkoja. FaZen uusin tulokas nuori Aurimas ”Bymas” Pipiras alkaa pikkuhiljaa istumaan rosteriin ja pelaaminen näyttää hieman rennommalta. Päivän ottelussa nousee esiin FaZen koko joukkueen tasaisempi suorittaminen ja karttavalinnat jotka suosivat monikansallista maailmanlistan #3 joukkuetta.

Oman arvioni mukaan ottelu on hyvin lähellä 40/60 tilannetta suurilta osin karttojen takia, mutta myös FaZen yhteneväisyyden takia. Vitality pystyy kyllä voittamaan joukkueen kuin joukkueen, mutta juuri nyt FaZe kaipaa tästä enemmän voittoa ja motivaatio otteluun lähtiessä on kova!

Rating: 3.5 out of 5.

FaZe (1.90)

Pallomeri.net -sivustolta löydät
Vedonlyöntivihjeet lähteistä -osion!