DreamHack Masters Spring Europe: G2 – BIG

BIG on onnistunut yllättämään voittamalla paljon parempia vastustajia. Riittääkö vielä puhtia finaaliin?

HLTV.org maailmanlistan sijalla #2 majailee huippulaadukas G2. Joukkueessa on paljon yksilötaitoa ja pelaajat osaavat joukkuepelaamisen marginaalit. Jokaisessa ottelussa ei kuitenkaan nähdä yhteneväistä joukkuetta, vaan ajoittain sattuu lipsahduksia ja nämä esiintyvät valojen huonoina ajoittamisina ja liian agressiivisena pelaamisena joukkueen tähdiltä. Hyvänä päivänä Kenny ”kennyS” Schrub ottaa entryjä nimiinsä perä jälkeen, mutta huonona päivänä taas annetaan liian agressiivisen pelaamisen johdosta entryt vastustajille. Joukkue voi turhautua pahastikin pelin sisällä vaikka suorittaminen muuten olisi laadukasta ja tämä avaa altavastaajille mahdollisuuksia iskeä. Isossa mittakaavassa G2 on tasainen suorittaja, mutta lipsahduksia mahtuu joukkoon.

BIG majailee maailmanlistan sijalla #24 ja tasaista nousua ollaan nähty koko kevään ajan. Pääosin saksalaisista koottu joukkue on pelannut jo pidemmän aikaa nousujohdanteista kynäriä ja sijoitus maailmanlistalla tulee paranemaan vielä huomattavasti. BIG on onnistunut kaatamaan monta laatujoukkuetta ja tästä voidaan kiittää joukkuepelaamisen hohtoa. Jokaisessa ottelussa BIGin ajoitukset ja treidit iskevät syvälle vastustajaan ja vaikka yksilötaitoa verratessa jäädään jälkeen, niin se korvataan yhteisen tekemisen laadulla. Esimerkiksi BIG on kaatanut lähiaikana FaZe Clanin kahdesti, eikä kummassakaan ottelussa antaneet edes yhtä karttaa vastustajalle. Kohtaaminen G2 vastaan on myös vyön alla ja tämä päättyi deciderissa 2-1 maailmanlistan #2 joukkueen eduksi. Tänään nousukkaat saavat kuitenkin revanssin ja Bo5 -pelimuoto voi parhaimmillaan tarjoilla viiden kartan edestä viihdettä. Oletettavasti BIG ottaa nimiinsä vähintään yhden kartan, mutta koko ottelun voitto on myös enemmän kuin mahdollinen.

Markkinat ovat arvostaneet G2 liian suureksi suosiksi ja tämä antaa loistavan peli-idean altavastaajan puolesta. Vaikka kyseessä on Bo5 -pelimuoto, on BIGillä täysi mahdollisuus lunastaa voitto finaalista nimiinsä. Ensimmäisten karttojen merkitys on suuri ja mikäli G2 lähtee vähääkään takki auki, voidaan todistaa melkoista yllätystä. BIG kertoimet ovat jo markkinoilla laskussa, joten nopeus on valttia. Kaksi kohdetta sisään ja illalla juhlitaan!

Rating: 5 out of 5.

BIG +2.5 karttaa (1.47)

BIG (3.75)

Vastaa