E-urheilu

E-urheilu vedonlyöntimarkkinan hyödyntäminen taloudellisesti

E-urheilu on ilmiö, joka on lähivuosina aloittanut nopean kasvun. Nopea kasvu ei ole vielä kuitenkaan tuonut mukanaan toistomääriä, eikä tasaisuutta vaan markkina elää jatkuvasti. Suuresta nosteesta kertoo hyvin, että yritysten e-urheiluun liittyvien sponsorointi- ja mainosinvestointien on arveltu ylittävän 1,5 miljardin dollarin rajan vuonna 2020. Puhutaan suhteellisen suurista rahoista.

Vedonlyöjälle paras mahdollinen tilaisuus iskeä on ”rikkinäinen” markkina, joka elää jatkuvasti. On olemassa useita eri vedonlyöntioperaattoreita jotka tarjoavat kertoimia esports -kohteisiin ja näiden väliltä löydetään monesti valtaviakin eroja. Toisin kuin vaikkapa jalkapallossa, esports ei ole vielä pilalla operaattorien lähes täydellisten simulaatio mahdollisuuksien takia vaan tarjolla on paljon virheitä kertoimienlaskijoiden toimesta. Tähän vaikuttaa nuori markkina (dataa ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi) ja osittain varmasti vasta kasvava liikevaihto.

Counter Strike – Global Offensive eli puhekielessä CS:GO on yksi Esportsin parhaista tuotteista. Taktinen ammuntapeli jota on pelattu jo kahdeksan vuotta. Tärkeimpänä asiana vedonlyöjän tulisi pitää etunsa saavuttamista, joka on suomeksi käännettynä suoraan ylikertoimia. Nuoret markkinat mahdollistavat jatkuvien kerroinvirheiden hyödyntämisen ja koska kyseessä on kuitenkin tietokonepeli, on siitä mahdollista kaivaa dataa vaikka kuinka paljon arvioiden tekemiseen. Yksi parhaista sivustoista kaivaa informaatiota on HLTV.org.

Viihdearvo on E-urheilun yksi paras valttikortti. Otteluita on mahdollista seurata ilmaiseksi ja huippuotteluita on käynnissä melkein koko vuoden ympäri. Suurella määrällä kohteita saadaan pelikassan kierto pysymään vauhdikkaana ja tämäkin on tärkeä asia kun etsitään pitkäaikaisten voittojen lähdettä. CS:GO kertoimenlaskijoilla ei ole vielä käytössään analyysimenetelmiä, joiden avulla arviot tehtäisiin tarkasti vaan tälläkin hetkellä yksilöt luovat ennakkoja pohjatiedon varassa.

Massoja vastaan pelaamisen hyöty nostaa rooliaan, kun viihdepelaajien määrä on suuri. Suuret ihmismassat pelaavat ennakkosuosikkeja ja ”omia” joukkueitaan, joka tarkoittaa että altavastaajan kertoimet nostetaan vielä entistäkin korkeammalle. Onkin todella harvinaista löytää CS:GO ylikertoimia suosikkijoukkueesta, mutta aivan arkipäivää nämä silti ovat. Voit ohittaa monta ylimääräistä vaihetta ja katsoa suoraan CSsuomi -tiimin pelivihjeet ja näin nauttia jatkuvasti laadukkaista pelikohteista hyvillä kertoimilla!

E-urheilun supernopea kasvu on saanut pelioperaattorit tarkentamaan arvioitaan, mutta sen verran hidas prosessi on kuitenkin kyseessä, että vaikutusta voidaan nähdä vasta lähivuosien aikana. Menetelmät pitää testata ja nämä vaativat tuhansia toistoja.

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

Counter-Strike: Global Offensive (lyhennettynä CS:GO) on Valve Corporationin kehittämä taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Global Offensive on sarjan neljäs peli. Peli on yksi suosituimmista ensimmäisen persoonan ammuntapeleistä ja elektronisen urheilun vahva kärkinimi.

Pelin alkuvaiheessa joukkueet järjestetään terroristeihin ja erikoisjoukkoihin siten, että molemmissa joukkueissa on viisi pelaajaa. Molemmilla joukkueilla on omat tavoitteet ja näitä pyritään suorittamaan pelin sisällä. Sekä terroristit että erikoisjoukot yrittävät tappaa vastustajansa. Yksi ottelu sisältää kymmeniä kierroksia, jotka päättyvät aina kun kaikki vastustajat ollaan tapettu tai oman joukkueen tavoite on saatu suoritettua. Pelajan kuoltua tulee aina odottaa seuraavan kierroksen alkamista ennen uudelleen syntymistä (kilpapelissä). Pelaajat ostavat itselleen kierroksen alussa aseet sekä varusteet käyttäen pankkia, joka koko riippuu pelaajan menestyksestä. Lisää rahaa on mahdollista ansaita hyvällä pelaamisellä, kuten tavoitteiden suorittamisella ja tappamalla vihollisia. Terroristien tavoite on saada pommi asetettua pommipaikalle ja räjäyttää se, kun taas erikoisjoukkojen tavoitteena on estää pommin asettaminen tai mikäli tähän ei pystytä, niin pommin purkaminen ennen räjähdystä.

CS:GO on nostanut suosiotaan räjähdymäisesti joka vuosi eurheilun parissa ja on nyt viimeistään todistanut kuuluvansa kiistattomasti esports skenen kärkeen. Counter-Strike on yksi suosituimmista eurheilu -peleistä ja vuonna 2020 onnistui rikkomaan vieläkin katsojaennätyksiä.

CSGO vedonlyönti

CS vedonlyönti nostaa suosiotaan jatkuvasti ja uuden markkinan johdosta tämä on loistava valinta tehdä tuottavia vetoja hyville vedonlyöjille. CS:GO tilastoja on helposti löydettävissä HLTV.org. Hyvät pelivihjeet ovat myös loistava vaihtoehto ainakin aloittelevalle esports veikkaajalle ja tuottavia pelivinkkejä voit katsoa CSsuomen veikkausvinkeistä.

Ennen vedon tekemistä on aina tärkeää kerätä mahdollisimman paljon dataa ottelusta. Informaatiota ja statistiikkoja on internet pullollaan ja tämä helpottaa arvion tekemistä suuresti. Kun olet kerännyt kaiken tarvittavan, olet valmiina luomaan omaa arviota ottelun lopputuloksesta ja miten kamppailu tulee etenemään matkan varrella.

CSGO veikkausvihjeet muodostuvat näistä asioista:

Motivaatio

Vuoden aikana pelataan uskomattoman paljon CS:GO turnauksia ja osa näistä ei ole suuressa painoarvossa joukkueille, kun taas osaan näistä keskitetään paljon kapasiteettia. Turnauksilla on siis joukkueille eri painoarvot ja nämä vaikuttavat välittömästi motivaatioon. Turnausten palkintopotti on yleisin mittari kuinka tärkeistä otteluista joukkueille on kyse. Esimerkiksi maailmanlistan #2 joukkue ei keskitä kapasiteettia turnaukseen jonka palkintopotti on alle 30 000€.

Joukkueen sijoitus

Joukkueet ovat sijoitettu maailmanlistalla ja tämä antaa jo hieman suuntaa joukkueen voimasta. Peliyhtiöt tarjoavat kertoimia liian usein pelkän sijoituksen perusteella, joten liikaa painoarvoa ei kannata antaa. Motivaatio ratkaisee hyvinkin paljon ja sijoitus on vain suuntaa antava arvio. Tietenkin maailmanlistan sijalla 1. operoiva joukkue nyt on lähes poikkeuksetta paremmassa kunnossa kuin 25. sijalla oleva. Ei kuitenkaan aina!

Edelliset ottelut

Kuntopuntari kertoo paljon joukkueen flow-tilasta, mutta tätäkään mittaria ei saa laskea liian vahvasti. Hyvätkin joukkueet voivat pelata huonosti neljä ottelua, mutta ovat siltikin kiistatta maailman parhaita. Kun katsotaan otteluhistoriaa pitää aina tarkistaa motivaatiot otteluihin. Joukossa voi paljon erikoisia tappioita, jotka kuitenkin selittyvät ”turhina” otteluina. Kultainen keskitite löytyy kokemuksella näidenkin arviointiin.

Pelaajat yksilöinä

Internet on pullollaan yksittäisten pelaajien statistiikoista ja nämä auttavat myös monesti ymmärtämään ottelun tapahtumia paremmin. Jokin pelaaja voi ottaa entryjä hyvällä prosentilla ja joku taas on lempikartassaan mainio clutchaaja. Kuitenkin perus statistiikat auttavat jo pitkälle ja nykypäiväinen Rating 2.0 on hyvä mittari pelaajan yleistaidoista.

Millainen joukkue

Osa joukkueista luottaa lähes täysin yksilötaitoihin ja tämän mukaan valittaviin karttoihin. Toiset joukkueet taas operoivat tasaisella joukkueella, jonka yhteistoiminta pelin sisällä on saumatonta. Pitkässä juoksussa tämä on mahtava tilanne, mutta jokainen joukkue kaipaa yhden supertähden, jotta suurissakin otteluissa voidaan loistaa. Joukkueena hyvin pelaavat ovat keskimäärin kuitenkin yksilöjoukkueita vahvempia.

Karttavalintaprosessi

Joukkueilla on aina omat suosikkikartat ja nämä valitaan ottelun alkaessa. Mukana on myös karttoja jotka poistetaan, mutta tilastoja katsomalla pelattavat kartat voidaan melko hyvllä prosentilla ennustaa. Ottelun alussa kannattaa ensin tarkastalle mikä kartta tulee olemaan mahdollinen decider eli ratkaiseva kolmas kartta ja tehdä tästä arvio, sillä oletuksella että joukkueet voittavat oman karttansa. Vasta tämän jälkeen arviot tehdään kahdesta ensimmäisestä kartasta eli ”omista” kartoista.

Elektroninen urheilu eli E-urheilu

E-urheilun suosio on kovassa nosteessa ja yksi vaikuttava tekijä on helppo seuraaminen, joka tapahtuu perinteisesti mediassa sekä verkossa. Suomalaisille vielä vähän uudempi laji kasvattaa suosiotaan jatkuvasti ja tässä on suurena tekijänä YLE:n live-lähetykset otteluista sekä myös Telian esports kasvu. Lähes kaikki esports turnaukset on katsottavissa suoratoistopalvelujen kautta ja katsojia voi olla parhaimmillaan kymmeniä miljoonia, joka on melkoisen paljon enemmän kuin tavallisella urheilulla. Suoratoistopalveluista voit katsella otteluita ainkin Twitchin sekä Youtuben kautta.

Suosion kasvamisesta kertoo paljon se, kuinka monet tavalliset urheilujoukkueet sijoittavat suuria summia rahaa esports organisaatioihin ja pikkuhiljaa hyppäävät mukaan tulevaisuuden urheiluun.

”Yritysten e-urheiluun liittyvien sponsorointi- ja mainosinvestointien on arveltu ylittävän 1,5 miljardin dollarin rajan vuonna 2020.”

CSsuomi toimii innostajana

CSsuomi.com tarkoituksena onkin tuoda ihmisten tietoisuuten kuinka loistava markkina koko Eurheilu skene on ja innostaa uusia seuraajia lajille. Moni joka ei aikaisemmin ole pitänyt laisinkaan esimerkiski CS:GO -pelistä, on vain muutaman katsotun ottelun jälkeen innostunut ja jälkeenpäin kertoo kuinka viihdyttävää Eurheilu voikaan olla. Vedonlyöntimielessä CS:GO veikkaus on juuri nyt mahtavasti pielessä, sillä useat eri bookkerit tarjoavat lähes sekamelskalta tuntuvia kertoimia ja yhtenevää linjaa ei vielä ole kehittynyt markkinoille. Tämä tarkoittaa paljon ylikertoimia ja pitkän aikavälin mahdollisesti voittavaa vedonlyöntiä. Meidän mukana voit oppia paremmaksi esports vedonlyöjäksi ja kasvatat pelikassaa seuraamalla tarkasti vihjeitä.

CSGO veikkausvihjeet alansa parhailta

CSGO veikkausvihjeet nostavat esille myös esports markkinan vääristymät, sillä aivan liian usein nähdään kuinka HLTV.org maailmanlistan sijoituksia käytetään väärin otteluiden arvioissa. Kaikki Tier1 joukkueet voidaan laittaa lähes samalle viivalle riippumatta sijoituksesta maailmanlistalla. Monessa otteluarviossa maailmanlistan sijoitus ei vaikuta yhtään itse arvion tekemiseen ja tämä onkin csgo vedonlyönnin yksi tärkeimmistä asioista. Motivaatio ja kunto ovat enemmänkin ratkaisevia asioita kun csgo veikkausvihjeet ovat työn alla. Pitkässä juoksussa vahvat joukkueet ovat huomattavasti parempia kuin vahvat yksilöt joukkueiden sisällä ja tämä kannattaa myös muistaa. Esimerkiksi NaVi on mahdollinen joukkue keräämään tappioita vahvan joukkuepelin vastustajia vastaan jos yksilöt alisuorittavat. Hyvin yhteen pelaava joukkue puolestaan pitkällä aikavälillä voittaa itseään parempia joukkueita. CSGO vihjeet ovat monimutkainen prosessi ja eri osa-aluille pitää osata laskea oikea painoarvo, jotta arvion tekeminen ei vääristy.

CSGO vedonlyöntimarkkinat

E-urheilu vedonlyöntimarkkinat ovat vielä sen verran rikki, että suuret massat pelaavat maailmanlistan suosikkeja otteluihin ja tämän myötä vastustajan kertoimet nousevat vielä entistäkin suuremmiksi ja näin antavat usein ylikertoimia, jotka ovat csgo vihjeiden pohja. Varmuutta ei vielä ole datasta saatu aikaiseksi, että onko suurin osa csgo vedonlyöjistä niin kutsuttuja viihdepelaajia vai onko eurheilun vedonlyönnin tietämys askeleen muuta urheilua jäljessä. Eurheilua kuten mitä tahansa muutakin voi arvioida lähes identtisillä tavoilla.

Pallomeri.net tarjoaa
kuumimmat Esports-uutiset

ilmaisveto

Minimoi riskit ja hyödynnä 100€ ilmaisveto

Hyödynnä ilmaisveto ja vähennä huomattavasti riskejä Vedonlyönti kuten muutkin uhkapelit ovat omien varojen sijoittamista erilaisten tapahtumien ennustamiseen. E-urheilussa vetoa voi lyödä nykypäivänä […]