Esport vedonlyönti

Esport vedonlyönti – Mitä se oikeasti on?

Elämme vuotta 2020 ja silti on paljon ihmisiä joiden mielestä esport ei ole oikeaa urheilua, mutta paljon puhuttu laji on kuitenkin joka tapauksessa kasvanut räjähdysmäisesti lähivuosina, eikä tahti ole hidastumassa. Internetistä on tullut pakollinen osa elämää, joten ei voida pitää suurena ihmeenä että online-kilpailut ovat kovassa suosiossa. Esport vedonlyönti on koko tämän bisneksen sivutuote.

Esport -turnaukset saavat jatkuvasti suurempia palkintopotteja sponsoreiden herätessä nykyhetkeen ja näin myös yleisö- sekä kilpailijamäärät kasvavat. Tämä tarkoittaa suoraan suhteutettuna myös lisää palkkaa ammattilaisille. Kaikki tämä vain kasvattaa suosiota ja onkin loogista että myös vedonlyöjät ovat löytäneet Esportsin.

Tällä hetkellä on tarjolla paljon kohteita monissa peleissä, joiden suosio vaihtelee ympäri maailman. Esport vedonlyönti mahdollistaa esimerkiksi turanuksen voittajan veikkaamista, ottelun voittajaa, kierroksen voittajaa ja lukemattomia muitakin kohteita. Voit katsoa asinantuntijoiden CS:GO vihjeet helposti meiltä.

esport vedonlyönti

Mikä esport on lajina?

Tämä voidaan ainakin kirjoittaa monella eri tavalla, mutta sillä ei ole merkitystä kutsutaanko lajia e-urheiluksi, esportiksi, eSportiksi vai Esportiksi. Kyse on kuitenkin tietokone/konsoli/videopeleistä, joita pelataan muita vastustajia vastaan ja pelaajien on mahdollista ansaita tästä rahaa. Täysin verrannollinen tilanne esimerkiksi jääkiekkoon, jossa pelaajat ovat tietyn joukkueen riveissä ja saavat suorituksistaan palkan.

Yksi ehdottomasti suosituimmista e-urheilun lajeista on Counter-Strike Global Offensive eli CS:GO, jota pelataan viisihenkisellä joukkueella. On olemassa paljon yksilölajeja, mutta suomalaisten keskuudessa juuri CS:GO on suuressa suosiossa. Counter-Strike on FPS eli first person shooter -peli.

Eurheilu pitää sisällään paljon erilaisia pelejä melkeinpä samalla tavalla kuin perinteisessä urheilussa on jalkapalloa, jääkiekkoa, tennistä tai koripalloa. Erona on vain se, että esport -lajeja pelataan verkossa tai LAN (local area network) -tapahtumissa. Paikallista LAN -pelitapaa käytetään normaalisti turnauksissa, koska silloin kaikki pelaajat ovat samassa asemassa. Tässä ei tule eroja verkkoyhteyden ping:in kanssa, joka mittaa sitä, kuinka nopeasti pelaajan kone lähettää ja vastaanottaa dataa palvelimen kanssa. Helposti syntyy eroja esimerkiksi kuinka nopeasti pelaaja näkee vastustajan. Epäedullinen viive aiheuttaa ajoittain ongelmia pelaajalle ja etua vastustajalle.

Esport vedonlyönti – yleisimmät vedot

Esport vedonlyönti -kohteita on vastaavia verrattaessa tavalliseen urheiluun. Nostamme esiin kaikki yleisimmät vaihtoehdot, joita esport vedonlyöjät käyttävät kaikista eniten. Esport markkina on jatkuvasti kasvussa, minkä takia operaattorit tarjoavat aina vain laajempia vaihtoehtoja vetojen luomiseen.

 • Ottelun voittaja – olipa sitten kyse kolmen tai viiden kartan voittajasta, voit asettaa 1/2 voittaa -vedon. ‘Yhden kartan paras’ -vedossa voit usein pelata myös 1X2-metodilla, sillä joissain kartoissa ottelu voi päättyä tasan tai ilman ratkaisua. Esim. CS:GO -pelissä kartta voi päättyä 15-15 -tilanteeseen.
 • Vähintään yhden kartan voitto – mikäli kyseessä on esim. paras kolmesta -ottelu, etkä usko, että joukkue X voittaa koko peliä, mutta saattaa hyvinkin voittaa yhden kartan, on tämä veto sopiva sinulle.
 • Turnauksen voittaja – turnauksissa voit asettaa vetoja kokonaisvoittajasta yksittäisten ottelujen lisäksi.
 • Live-vedot – vedot, jotka asetetaan silloin, kun peli on käynnissä. Alemmaksi rankattu joukkue voi esim. näyttää olevan poikkeuksellisen hyvässä iskussa, jolloin veto altavastaajan puolesta voi olla tuottava.
 • Tasoitukset – esim. pelissä, jossa on yli kolme karttaa, voi asettaa -1.5 -vedon, joka tarkoittaisi siis 2-0 -voittoa paras kolmesta -ottelussa. Tasoituksia löytyy myös yksittäisille kartoille sekä vaikkapa sille, montako kierrosta ottelu kestää per kartta.
 • Pääsy loppuotteluun – tässä siis lyödään vetoa sen puolesta, sijoittuuko tietty joukkue sijalle 1 tai 2 turnauksessa
 • Kohdevaihtoehdot voivat olla erilaisia ​​turnauksen, liigan tai pelin suosiosta riippuen. Pidä silmällä eri tapahtumia ja katso, löydätkö juuri sinulle sopivia kertoimia
esport vedonlyönti

Esport markkina on suurempi bisnes mitä uskoisi

E-urheilu on yllättävän uusi juttu monille suomalaisille, vaikka lajilla on ollut kohtuullisen paljonkin faneja koko 2000-luvun ajan. Vasta lähivuosina lajin suosio on räjähtänyt. Tällä hetkellä arvioidaan, että globaalisti lajia seuraavia on 380 miljoonaa. Tätä voidaan suhteuttaa vaikka Pohjois-Amerikan väkilukuun, joka on suunnilleen 867 miljoonaa. Puhutaan siis todella suuresta yhteisöstä ja bisneksestä.

Esport fanien odotetaan kasvavan melko tasaisesti noin 23% vuosivauhdilla seuraavien viiden vuoden aikana, mikä tarkoittaa että pelkästään Euroopassa olisi jopa 130 miljoonaa Esportsin seuraajaa vuoteen 2021 mennessä.

Deloitte (yksi maailman neljästä suurimmasta yritysten finanssipalvelujen tarjoajasta) arvioikin, että maailmanlaajuisesti esport-markkinoiden liikevaihto oli pelkästään viime vuonna jo peräti miljardin dollarin luokkaa. Liikevaihtoon on laskettu tulot mainonnasta, lähetysoikeuksista sekä liigojen franchise-myynnistä.

Myös katsojien määrä on noussut merkittävästi viimeisen kolmen vuoden aikana, ja trendin odotetaan jatkuvan. Vuonna 2017 lajin seuraajien määrä kasvoi edellisvuodesta lähes 20 %, mikä tarkoittaa, että suurin piirtein 335 miljoonaa katsojaa seurasi lajia tuolloin. Luku sisältää sekä pysyvät fanit että satunnaiset seuraajat. Seuraavaan vuoteen mentäessä kasvu oli noin 14 % suuruusluokkaa, jolloin seuraajia oli jo 380 miljoonaa. Trendin uskotaan jatkuvan, ja vuonna 2021 uskotaankin jo 557 miljoonan ihmisen seuraavan lajia. Näistä noin 250 miljoonan uskotaan olevan pysyviä seuraajia, kun reilut 300 miljoonaa on satunnaisempia katsojia.

Yksi syy voimakkaaseen kasvuun on tietysti se, että yleisö on alkanut tulla tietoiseksi lajin olemassaolosta. Kasvu vuoden 2015 vaatimattomasta 800 000 seuraajasta vuoden 2019 järisyttävään 1,57 miljardiin on lähes kaksituhatkertainen! Voidaan siis arvioida, että tällä hetkellä noin 20 % ihmiskunnan väestöstä on tietoinen esport-lajien olemassaolosta.

LeoVegas

LeoVegasin vinkit esport vedonlyöntiin

Esport vedonlyönti on voimakkaasti kasvava vedonlyöntilaji, joka tarjoaa jatkuvasti uusia ja monipuolisia kohteita. Listasimme tähän asioita, jotka mielestämme kannattaa ottaa huomioon ennen betsausta:

 • On aina selkeämpää lyödä vetoa sellaisesta kohteesta, jonka tunnet ja josta olet kiinnostunut. Ensimmäinen vinkkimme onkin siis: pelaa itse niitä pelejä, joista aiot lyödä vetoa! Saat paremman kokonaiskuvan siitä, mikä on pelin tavoite ja minkälaisella taktiikalla siihen päästään.
 • Kun kyseessä on peli, jonka voittamiseen vaaditaan vahvaa strategista otetta, kannattaa kiinnittää huomiota uusiin tulokkaisiin. Nuoret, nousevat joukkueet saattavat pelata varsin erilaisella tyylillä ja strategialla kuin vanhat ja kokeneet, ja joskus tämä tuottaa hedelmää, kun tulokkaiden omaperäinen pelityyli sekoittaa konkarien rutinoituneen pakan. Tällöin betsaajalla voi hyvinkin käydä munkki, kun kertoimet ovat korkeat.
 • Katso otteluita livenä. Pelkkä tulos ei aina kerro kokonaiskuvaa siitä, miten peli on sujunut. Esim. CS:GO-ottelun lopputulos 16-8 ei välttämättä tarkoita sitä, että hävinnyt joukkue on piesty totaalisesti – kyse voi olla hyvinkin pienistä marginaaleista ja yksittäisistä pelitapahtumista, jotka ovat vaikuttaneet lopputulemaan, vaikka häviäjäjoukkue on kuitenkin pelannut varsin kelvollisen pelin. Livepelien katsominen antaa paljon informaatiota, josta on apua tulevien pelien arvioimisessa.
 • Seuraa joukkueiden ja pelaajien kuulumisia sosiaalisessa mediassa. On oleellista tietää, jos joukkue on vaikkapa kiinnittänyt uuden pelaajan riveihinsä – esportsissa ei ole mitään rajoituksia pelaajasiirroissa, joten tämä voi tapahtua koska tahansa. Uusi pelaaja saattaa merkitä joukkueelle uutta pelityyliä, joten varmempi betsauskohde saattaa olla vastustaja, jonka strategia on vakaa ja pelaajat tuntevat toisensa. Tämä pätee tietysti myös stand-in -tilanteisiin, kun valmentaja saattaa joutua hyppäämään peliin esim. sairastunutta pelaajaa paikkaamaan.
 • Seuraa säännöllisesti eri pelivihjeitä ja seuraa pelejä eri kanavilla – liveselostuksista saa usein arvokasta tietoa eri joukkueista ja pelaajista. Foorumeilta voi myös onnistua saamaan meheviä betsausvinkkejä ihmisiltä, jotka ovat paremmin sisällä skenessä. Etsi informaatiota useista eri lähteistä, niin saat laajemman kokonaiskuvan, jonka avulla vedonlyönti on varmempaa.

Aloita esport vedonlyönti LeoVegasilla

Toivottavasti tästä artikkelista oli apua ja sait paremman käsityksen mitä koko esports skene pitää sisällään ja millaista esport vedonlyönti on. Loppupeleissä päätä kuitenkin itse mitä pelaat vai pelaatko ollenkaan. Jos kuitenkin kiinnostuit esport vedonlyönnistä, niin kannattaa vilkaista alapuolella oleva tarjous ja aloittaa esport vedonlyönti LeoVegasilla!

LeoVegas

Vedonlyönnin tarjous

 • Valitse vedonlyönnin tervetulotarjous, voit saada jopa 100 € ilmaisvedon!
 • Lyö vetoa mistä haluat, millä summalla haluat, ennen ottelua tai livevetona.
 • Palkkioksi saat pelitilillesi 100 % ilmaisvedon, arvoltaan enintään 100 €.

Tekstin lähde: LeoVegas
Kuvalähede: LeoVegas